Λόγος του προέδρου κ. Θεοτοκάτου για την βράβευση των αριστούχων

Δελτίο τύπου βράβευσης των αριστούχων
05/11/2018
Πώληση αυτοκινήτου
12/11/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Καλημέρα σας.

Πριν να πούμε οτιδήποτε και πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους μας αριστούχους, που επιμένουν στην αριστεία και μας κάνουν υπερήφανους και επιπλέον μας δίνουν την ευκαιρία να πραγματοποιούμε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας είναι εναντίον των Αρίστων και της Αριστείας και την επιλογή για τον σημαιοφόρο την κάνουν με κλήρωση, πράγμα που το θεωρούμε, επιεικώς, απαράδεκτο.

Αγαπημένοι μας αριστούχοι να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και εμείς σας ευχόμαστε τα καλύτερα και να είσθε πάντα και σε όλα αριστούχοι: ώστε να είσθε το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες και για το καλό της πατρίδας μας.

Αν η Ελλάδα δεν προσβλέψει στην Αριστεία, σε όλα τα επίπεδα, δεν θα αποτινάξει ποτέ την κάθε είδους αθλιότητα που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας.

Παιδιά θερμά συγχαρητήρια και μην ξεχνάτε ποτέ στην πορεία της ζωής σας, ότι γεννηθήκατε Έλληνες και Ορθόδοξοι.

Παναγιότατε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμε, Πανοσιολογιότατε σεβάσμιε γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενε της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κ. Περιφερειάρχα, κ. Βουλευτές, επίσημοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί πολύτεκνοι και αγαπημένοι μας αριστούχοι.

Ειπώθηκαν αρκετά.

Θα αναφερθώ επιγραμματικά στο μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας, σήμερα, στο δημογραφικό που έχει σχέση με την επιβίωση του Ελληνισμού.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τις δημογραφικές εξελίξεις στη χώρα μας, τις γεννήσεις και τους θανάτους που ήταν περισσότεροι κατά 36.000 το 2017. Τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν και αναφέρονται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της πατρίδας μας.

Σκέφτεται όμως και υπολογίζει κανείς ότι βιώνουμε την τρίτη δημογραφική κρίση στην μακραίωνη ιστορία μας;

Τι κάνει η πολιτεία και η κυβέρνηση;

Από τις 27 Δεκεμβρίου του 2017 η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών έχει σταματήσει να ανακοινώνει τον αριθμό των γεννήσεων και των θανάτων. Γιατί; Ανακαινίζουν την ιστοσελίδα τους, μας λένε.

Δεν άκουσε και δεν κατάλαβε κανείς από την πολιτεία και την κυβέρνηση αυτό που ανακοινώθηκε από το Δ.Ν.Τ. ότι: δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας λόγω της δημογραφικής κατάρρευσης;

Τι πρέπει να κάνει η χώρα μας;

Πρώτα από όλα να σταματήσει την «Αθέατη γενοκτονία» με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις που τις πληρώνει το κράτος και καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ που επανέφεραν τον «Κανόνα της Παγκόσμιας Μέγγενης» (Global gag rule). Ο νόμος αυτός εμποδίζει τις ΜΚΟ να λαμβάνουν χρηματοδότηση οικογενειακού προγραμματισμού από το κράτος και επιπλέον να μην μπορούν να χρησιμοποιούν ούτε τους δικούς τους πόρους για την παροχή υπηρεσιών αμβλώσεων.

Ο Ντόναλτ Τραμπ είναι σαφής: θεωρεί  ότι εάν κάποια γυναίκα θέλει να κάνει άμβλωση δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να την χρηματοδοτήσει.

Ο ίδιος το θεωρεί έγκλημα και δεν θέλει το κράτος να συμμετέχει σε κάτι σαν αυτό.

Η πολιτεία επίσης πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει το παιδί και την πολύτεκνη οικογένεια ως κακιά μητριά.

Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Δηλαδή πολύτεκνος με δεκατρία (13) προστατευόμενα παιδιά, το παράδειγμα είναι από το νομό Θεσσαλονίκης, η σύζυγός του δεν εργάζεται γιατί φροντίζει τα παιδιά τους και συνάδελφός του ανύπαντρος με το ίδιο ετήσιο εισόδημα πληρώνουν τον ίδιο φόρο εισοδήματος.

Ενώ υπάρχουν στελέχη και υπουργοί της Κυβέρνησης που προτρέπουν τους νέους μας να πάνε στην Ευρώπη για δουλειά .

Έτσι ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο, η συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού.

Περισσότεροι από 500.000 χιλιάδες νέοι μας έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια και εργάζονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους σπουδάζουμε εδώ και επωφελούνται οι άλλες χώρες.

Σκεφτείτε ότι τα δύο (2) τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται στη Μάλτα 1.000 Ελληνόπουλα.

Όλοι γνωρίζουμε τι πραγματικά γίνεται στη χώρα μας με τους λαθρομετανάστες. Πρόσφατες είναι οι καταγγελίες, σε επιστολή τους προς την υπουργό, από τα τρία επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ, ΕΕΘ, ΕΒΕΘ) για λαθρεμπόριο και περιστατικά βίας σε πολίτες. Ακούμε και βλέπουμε ότι αποκλείουν οδικούς άξονες ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές. Τέλος στα νησιά μας η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όπου έφτασαν και γκρέμισαν τον Σταυρό στην ακτή της Λέσβου και ευτυχώς βγήκε και το κατήγγειλε ο υπουργός εσωτερικών… της Ιταλίας Ματεό Σαλβίνι που τόνισε σε ανάρτηση του στο twitter: «Ο Σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο Σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα».

Τα λόγια του Ιταλού πολιτικού είχαν πολιτικό, αλλά και θρησκευτικό περιεχόμενο.

Πρέπει όλοι να προβληματισθούμε και να σκεφτούμε: από πότε ο George Soros και η δράση των σκοτεινών, τουλάχιστον, ΜΚΟ και ο επιδοτούμενος Ισλαμικός εποικισμός, πρώτα και κύρια, της Ελλάδας και στην συνέχεια της Ευρώπης έχουν σχέση με την δημοκρατία, τις Ευρωπαϊκές αξίες και τον χριστιανισμό;

Η Ελλάδα και η Ευρώπη, πρέπει να παραμείνει ασφαλής, δίκαιη, πολιτισμένη, ελεύθερη και Χριστιανική και να ανακτήσει το μεγαλείο που είχε πριν από την υιοθέτηση της πολυπολιτισμικότητας.

Εάν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας πραγματικά επιθυμεί και οραματίζεται την επιβίωση του Ελληνισμού δεν έχει παρά να ακολουθήσει το λαμπρό παράδειγμα της Νότιας Κορέας, που είναι σήμερα ανάμεσα στις 20 πιο πλούσιες και ισχυρές χώρες του κόσμου, G20.         

Να πούμε λοιπόν ότι η Νότιος Κορέα έχει έκταση 100.000 τ.χλμ. ενώ η Ελλάδα έχει 132.000 τ.χλμ. δηλαδή τα ¾ της έκτασης της χώρας μας ενώ ο πληθυσμός της είναι 50.000.000 εκατομμύρια.

Το πολιτικό προσωπικό της Ν. Κορέας ενδιαφέρεται και φροντίζει να διατηρηθεί, τουλάχιστον, σταθερός ο πληθυσμός της και όταν το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση των γεννήσεων στη χώρα τους, βγήκαν όλοι: ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι πολιτικοί στα ΜΜΕ και προέτρεπαν τους Νοτιοκορεάτες να κάνουν περισσότερα παιδιά για την ευημερία, την ασφάλεια και την επιβίωσή τους. Ακόμη έλαβαν απόφαση ομόφωνα για επιπλέον οικονομικά μέτρα για την στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε όλους τους αναθεωρητές που θέλουν να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα της Ορθοδοξίας μας, της Ιστορίας μας και των θυσιών των προγόνων μας;

Πρέπει να σταθούμε όλοι όρθιοι στις επάλξεις μας και να μην ξεπουλήσουμε τα πρωτοτόκιά μας.

Να διδάξουμε στα παιδιά μας την αλήθεια όπως την βίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας.

Είναι ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση και παραμένουν πιστοί στις Παραδόσεις μας, στις Αξίες μας, στην Ιστορία μας και στους αγώνες μας.

Να μην αφήσουμε την Πατρίδα μας να χάσει τον χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση, χωρίς Εθνικότητα και χωρίς Ορθόδοξη ταυτότητα.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του.

Το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη.

Γιορτάσαμε την περασμένη Κυριακή.

Και θα το αποδείξουμε και πάλι.

Αντίσταση και Ανάκαμψη.

Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει.

Εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com