Δελτίο τύπου βράβευσης Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου

Είσοδος των πολυτέκνων στα Στρατιωτικά Πρατήρια (Σ.Π) και στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (Ε.Κ.Ε.Μ.Σ)
04/11/2019
Πώληση πολυτεκνικού αυτοκινήτου
11/11/2019

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                                           Θεσσαλονίκη  05.11.2019

ΓΟΝΕΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

“  Ο  Ι   Α  Γ Ι  Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε  Σ  ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 801 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

Με ανεπανάληπτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την “Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας”.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης, με παρουσία πολυτέκνων οικογενειών, επισήμων και φορέων της πόλης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση για την βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με ώρα έναρξης 11.45, στην κατάμεστη αίθουσα από αριστούχους και πολύτεκνους γονείς. Περισσότερα από 3.000 χιλ. άτομα είχαν κατακλίσει την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 801  αριστούχοι μαθητές  Γυμνασίου-Λυκείου, με 20 από αυτούς να έχουν «Άριστα 20» και 8 να είναι γονείς- αριστούχοι. Το κάθε βραβείο, συνοδευόταν από το ποσό των 50€. Το ποσό των 50€ δόθηκε στους αριστούχους με φάκελο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου από τον Ηγούμενο της π. Εφραίμ, που περιείχε ακόμη ωραιότατη επιστολή, κομποσκοίνι, φυλακτό και εικονίτσα της Παναγίας, όλα ευλογία του Μοναστηριού και του  Ηγουμένου της.  Επίσης χορηγοί της εκδήλωσης ήταν και η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκη με τον Παναγιότατο κ. κ. Άνθιμο και η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» με τον πατέρα Γερβάσιο.

Τιμήθηκε και βραβεύτηκε ο ακαδημαϊκός και ευρωβουλευτής κ. Αντώνιος Τρακατέλλης για τον αγώνα και τις ιδέες που πρέσβευε και προώθησε για τους πολύτεκνους και τα παιδιά των πολυτέκνων, ως Πρύτανης του ΑΠΘ.

Ακόμη βραβεύτηκαν 3 υπερπολύτεκνες οικογένειες του συλλόγου μας, με 11 η μία  και 12 παιδιά οι δύο, χειροκροτήθηκαν θερμά, δείχνοντας πως κάθε νέο ζευγάρι μπορεί με τη Χάρη του Θεού να εκπληρώσει και με το παραπάνω το καθήκον του απέναντι στο Θεό και την Πατρίδα. Επιπλέον, ο κ. Αθανάσιος Κνης, πολύτεκνος μέλος του Συλλόγου μας και η εταιρεία του ENERGIERS A.E.  προσέφερε  3 δωροεπιταγές στις 3 υπερπολύτεκνες οικογένειες ώστε να έχουν  τη δυνατότητα να κάνουν αγορές δωρεάν.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Νέας  Κρήνης και Καλαμαριάς με  Διευθυντή της χορωδίας τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη  στην υπερπολύτεκνη οικογένεια και στον νέο εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα από τον Σύλλογο που γιορτάζει 90 χρόνια προσφοράς και αγώνων.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, στον χαιρετισμό του, εκτός των άλλων, τόνισε ότι πρέπει η Πολιτεία και η Εκκλησία να συμπαραστέκονται και να βοηθούν την πολύτεκνη οικογένεια για να επιβιώσει η Ορθοδοξία   και ο Ελληνισμός.

 

 Βουλευτές που παραβρέθηκαν χαιρέτισαν και αυτοί συνεχάρησαν τους αριστούχους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο στην υπόλοιπη σχολική και ακαδημαϊκή τους πορεία, επίσης συνεχάρησαν το διοικητικό συμβούλιο και τον σύλλογο για την προσφορά τους.

 

Ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, κ. Αβραμίδης Ευστάθιος αφού συνεχάρη τους αριστούχους και έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένεια και τον σύλλογο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας

Η εκπρόσωπος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κα. Ουρανία Σούφλα, που είναι αντιδήμαρχος στην Καρδίτσα δήλωσε ότι ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης έχει υποχρέωση  να κάνει ότι μπορεί για την πολύτεκνη οικογένεια που είναι ο αιμοδότης της πατρίδας μας.

 

Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στη μέριμνα και διαρκή έγνοια της Μονής Βατοπαιδίου για την πολύτεκνη οικογένεια και τόνισε το ακλόνητο φρόνημα και την πίστη που χρειάζεται στις μέρες μας για να κρατηθεί η ευλογία του Χριστού και της Εκκλησίας στην οικογένεια. Αναφέρθηκε ακόμα στην πνευματική παρακαταθήκη που έλαβε από τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στο να στηρίζει τους πολυτέκνους και νουθέτησε πατρικά με το λόγο του τα παιδιά που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

 

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα βιώνουμε την τρίτη Δημογραφική εξασθένιση-γήρανση της μακραίωνης ιστορίας μας.

     Στις δύο προηγούμενες, της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου, οδηγηθήκαμε, σύμφωνα με έγκριτες  μαρτυρίες σε υποταγή αιώνων την πρώτη στους Ρωμαίους και παρ’ολίγον  σε ολοκληρωτικό αφανισμό την δεύτερη στους βάρβαρους  οθωμανούς.

    Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά το ομόφωνο πόρισμα

της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που έχει κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 1993. Και είχε για πρωταγωνιστές τον αείμνηστο καθηγητή Δρεττάκη Μανώλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κρητικό Παναγιώτη του ΠΑΣΟΚ, τον Κοσιώνη Παναγιώτη του ΚΚΕ και την Μπακογιάννη Ντόρα της Ν.Δ.

     Στο 5ο άρθρο στην 3η παράγραφο λέει:

«Η Δημογραφική εξασθένιση-γήρανση της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρ’ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό».

     αυτό δηλαδή το πόρισμα που ψηφίστηκε, επαναλαμβάνω, ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής και πρωθυπουργό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που με δική του πρόταση συνεστήθη η επιτροπή με απόφαση της Βουλής στις 25.11.1991.

     Η  δημογραφική εξασθένιση-γήρανση που ξεκίνησε την δεκαετία του 80 και προχωρά ακάθεκτη και επιδεινούμενη κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια και απειλεί την επιβίωση του Ελληνισμού.

    Μας γεμίζει φόβο και τρόμο το γεγονός ότι από το 2011 έχουμε περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

   ας καταλάβουμε όλοι μας ότι το 2018 είχαμε 34.000περισσότερους θανάτους από γεννήσεις και εφέτος μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου  έχουμε 31.000 θανάτους περισσότερους από γεννήσεις.

   Εδώ να σημειώσουμε ότι το  20% περίπου των γεννήσεων είναι παιδιά αλλοδαπών μεταναστών.   

Το τονίζουμε αυτό γιατί στο πόρισμα στο άρθρο 15 γράφει χαρακτηριστικά:

       «Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών-αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιτικές  χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά  προβλήματα(προστιβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητος, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κ.λ.π.)και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την Ελληνική κοινωνία λόγο του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής».

     Δηλαδή εκτός από την τρίτη Δημογραφική εξασθένιση – γήρανση της Ιστορίας μας έχουμε και τον εποικισμό της χώρας μας με χρηματοδότηση δική μας και της Ε.Ε.

      Και το χειρότερο έχουμε τις εκτρώσεις  εκατοντάδες χιλιάδες για τις οποίες πληρώνει η πολιτεία και αυτό είναι η αυτογενοκτονία του Ελληνισμού όπως είχε καταγγελθεί  στο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήσαμε στις 7 και 8 Οκτωβρίου του 2017 σε συνεργασία με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος  εδώ στην Θεσσαλονίκη.

  

        Εάν η σημερινή Κυβέρνηση ενδιαφέρεται και θέλει πραγματικά την επιβίωση του Ελληνισμού πρέπει να βάλει σωστές προτεραιότητες, γιατί δυνατότητες υπάρχουν και να λάβει γενναία μέτρα.

         

      Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους 801 αριστούχους γονείς και παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που μας δίνουν την ευκαιρία να τους τιμήσουμε και να τους δηλώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να τους βραβεύουμε με την συνεργασία και την βοήθεια της εκκλησίας και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του άξιου Ηγούμενού της γέροντος Εφραίμ.

       Εμείς επιβραβεύουμε και τιμούμε την Αριστεία και τους αρίστους αντίθετα με όσους προτιμούν την κλήρωση για τους σημαιοφόρους και  εάν επιμένουν θα τους πούμε να γίνεται κλήρωση, για την επιλογή βουλευτών, υπουργών και Πρωθυπουργού και έτσι μπορεί να μας τύχει Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός που θα αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.    

           Αγαπημένοι αριστούχοι είσθε οι πυλώνες του Ελληνισμού και το μέλλον της πατρίδας μας.

           Πιστεύουμε ότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ελληνισμός ταξίδευσε με ασφάλεια δια μέσου των αιώνων πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

            Γι αυτό πρέπει παντού να έχουμε τον Σταυρό της Ορθοδοξίας και την σημαία της πατρίδας μας για οδηγούς και να μην επιτρέπουμε την αποκαθήλωσή τους από κανέναν.

              Και εάν υπάρχουν κάποιοι αμαθείς να τους θυμίζουμε  αυτό που έλεγε ο Στάλιν: «Ο αμαθής παράφρων τέρας»

   Θερμά συγχαρητήρια στους αριστούχους μας.

   Και να τονίσουμε ότι εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας.

    Πιστεύουμε ότι ο Πανάγαθος Θεός θα ευλογήσει τις προσπάθειές μας ώστε να παραμείνει αλώβητη η Ορθοδοξία μας και να επιβιώσει ο Ελληνισμός.

    

Πριν από το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον  Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ τιμητική πλακέτα μαζί με Άλμπουμ φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις που συμμετείχε, ενώ από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο πιστό αντίγραφο της Παναγίας Ελαιοβρύτισσας, μία εκ των επτά θαυματουργών εικόνων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος

Ο εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ κ. Καράογλου, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αβραμίδης Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Κωβαίος Δημήτριος, ο Ακαδημαϊκός  κ. Αντώνιος Τρακατέλλης, ο πρ. Υπουργός κ. Ορφανός Γεώργιος, οι Βουλευτές κ. Κούβελας Δημήτριος, κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος, η κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Περιφερειάκου Συμβουλίου κ. Καρακωνστάνογλου Βενιαμίν,  ο Πολιτευτής κ. Καραγιαννίδης Νικόλαος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων κ. Νικόλαος Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ιωνική Γη» κ. Γεωργίου Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος  της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Τιμαμόπουλος Θωμάς, ο Ιδιοκτήτης της εταιρείας ENERGIERS AE κ. Κνης Αθανάσιος, εκπρόσωποι της αδελφότητας «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ». Οι πρόεδροι πολυτέκνων Καρδίτσας Ουρανία Σούφλα, Μαγνησίας κα Σουλτάνα Πράππα,Χαλκιδικής Κυριάκου Ιφιγένεια, Καβάλας Βοΐδης Ιωάννης, Γιαννιτσών κ. Μπεκρής Κωνσταντίνος,  Μέριμνας Θεσσαλονίκης κ. Μπελούρης Δημήτριος.

 

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση κάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» και το πρακτορείο ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com